17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin ‘Onur Konuğu’ dünyaca ünlü yönetmen Theo Angelopoulos, Altın Koza’ya mesaj gönderdi. Haziran ayında bir hafta boyunca Adana’da olacak yönetmen mesajında, film festivalleri gibi kültürel etkinliklerin ülkelerarası dostluk ve iletişimin gelişmesinde çok önemli etkilerinin olduğunu vurguladı. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 – 13 Haziran tarihleri arasında yapılacak 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Konuğu dünyaca ünlü yönetmen Theo Angelopoulos, festivale mesaj gönderdi.
15 Mayıs 2010 Cumartesi
12 Mayıs 2010 Çarşamba
Özel Saint Benoît Fransız Lisesi’nde Şenlik Vardı
10 Mayıs Pazartesi akşamı Özel Saint Benoît Fransız Lisesi’nde adeta şenlik yaşandı! Oğlum bu okulda öğrenim görüyor ve Tiyatro Kulübü üyesi olup “Tiyatro Tiyatro” oyununda rol aldığından benim içim efil efildi. Eşim ve kızım İlay ile beraber, benim heyecanımdan olacak, Saint Benoît’ya programdan bir saat önce damladık. “Heyecanlı kalbin cezasını ayaklar çeker” diyelim, bir saat kadar bekledikten sonra “Berlistanbul Duvarı” Özel Saint Benoît Fransız Lisesi Müdürü Luc Vogin tarafından açıldı!
Etiketler:
köşe yazıları
11 Mayıs 2010 Salı
ALTIN KOZA İÇİN YARIŞACAK FİLMLER BELLİ OLDU
7 - 13 Haziran tarihleri arasında yapılacak 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışacak filmler belli oldu. 40 filmin başvurduğu yarışmada ‘Ön Değerlendirme Kurulu’ tarafından belirlenen 12 film, Altın Koza Ödül Heykeline sahip olabilmek için yarışacak.
Etiketler:
17. Altın Koza
09 Mayıs 2010 Pazar
HALİÇ, HALİÇ OLALI BÖYLE BİR YARIŞ GÖRMÜŞ MÜDÜR, BİLEMEM!
Osmanlı döneminde Haliç'de "şehrâyinler" yapılır, kestane fişekleri atılır ve halk fevc fevc seyrine gidermiş. Nedim'in şuh şiirlerindeki ölümsüz tasvirlerin yerini şimdi “Dünya Offshore Şampiyonası” aldı! Değişimin boyutunu görebiliyor musunuz!
Etiketler:
köşe yazıları
ALTIN KOZA’DA ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyeleri belli oldu. Son yıllarda Türk Sineması’nın iyi yönetmenlerden biri olarak kabul edilen Reha Erdem’in başkanlığında görev yapacak jüri üyeleri şöyle: yazar Buket Uzuner, görüntü yönetmeni Erdal Kahraman, sinema yazarı Erkan Aktuğ, oyuncu Fikret Kuşkan, senarist – yönetmen Işıl Özgentürk, yönetmen Pelin Esmer, oyuncu Saadet Işıl Aksoy ve müzisyen Selim Atakan.
Etiketler:
17. Altın Koza
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)



